Az EB 111 millió eurót szán a mezőgazdasági termelés elősegítésére

Ez a határozat jövőtől lesz érvényes, és ezzel akarják támogatni a gazdálkodókat. Az intézkedés az „Enjoy, it’s from Europe” nevet fogja viselni, és a gazdálkodók helyzetének megerősítését célozza a nemzetközi piacokon.

111 millió eurót szán az Európai Bizottság a mezőgazdasági termelés elősegítésére. Az intézkedés jelentősen meg fogja növelni a marketingkampányokra felhasznált forrásokat a következő években. A 2013-ban elköltött 61 millió euróról 2019-ig 200 millió euróra akarják növelni a támogatást. Ugyanakkor az EU által kiemelt társfinanszírozás arányai is meg fognak növekedni az eddigi 50%-ról körülbelül 70-80%-ra, olyan tagállamokban, mint például Görögország, Cipruson pedig akár a 85%-ot is elérheti.

Az Európai Bizottság mezőgazdasági szóvivője, Phil Hogan bejelentette, hogy jövőben az európai gazdák ezt a 111 millió eurós segítséget termékeik piacra vezetésének elősegítésére használhatják, mind a közösségi, mind a nemzetközi piacon, amennyiben szükséges.

A szóvivő hozzátette: „Örvendek, hogy bejelenthetem: az 500 milliós értékű intézkedések sorában 30 millió euró csak a tej és sertéshúsra van kiszabva. ”

(agroromania.ro)