A 2015-ös „Hagyományos termék gyártója” cím a Doripescóé

Az országban hét hagyományosnak minősülő termékkel és egy nemzetközileg elismert termékkel is büszkélkedik a brassói Doripesco cég, amelyet a Mezőgazdasági Minisztérium a 2015-ös év „Hagyományos termék gyártó” címmel tüntetett ki.

Ezt a címet a hét hagyományosan előállított termék sikerével nyerte el: pontyikra, erdélyi halikra, füstölt foltos tőkehal, erdélyi pisztráng, fűszerezett erdélyi pisztráng, halászpálca, halász pemmikán és a nemzetközileg elismert barcasági füstölt ponty – utóbbi az egyetlen nemzetközileg védjegyezett termék és az egyetlen brassói termék, amely a Földrajzi jelzés oltalma alatt van.

A Doripescót a Mezőgazdasági Minisztérium tüntette ki a Bukaresti Romexpón szervezett 2015-ös Indagra Vásáron.

Az Indagrán résztvevők kíváncsiak voltak, hogy kipróbálhassák a cég olyan, tartósítószer nélküli, diétás termékeit, mint az olívabogyó szósszal borított pisztráng, a spenótos pirított ponty, a csípős halászkészítményt, a tengeri halász húsgombócot, a mandulával borított pisztrángot mint előételt, a pisztráng paprikást és a halas-gombás zakuszkát.

A brassói cég adatai szerint a Doripescónak két ponttyal teli halastava van, amely összesen 320 hektáron terül el, egy tokhal tava, két pisztrángokat tenyésztő tava és egy halfeldolgozó részlege, ahol a termékeket feldolgozza. Az itt feldolgozott termékek többéves tapasztalat és régi receptek alapján készülnek, a szükséges bizonylatokkal. Ezeket 6 különböző üzletben értékesítik. Jelenleg a Doripesco 50 fajta halterméket árul, köztük halból készített krémeket, füstölt halból készített termékeket, halászati specialitásokat, de fagyasztott termékeket is. Ugyanakkor több mint 100 szupermarketnek szállít halterméket. Brassó megye több mint 100 hagyományosnak jegyzett termékkel rendelkezik országszerte, elfoglalva az első helyet, írja az Agerpres.

(agroinfo.ro)